IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
09:40 | 18 ноември 2021
Обновен: 03:34 | 25 април 2024

Родители на протест: Защо е МОН? Как училища сами ще купуват тестове?

Те настояват учениците от 5 до 12 клас да бъдат върнати в клас

По материала работи: Слав Велев
Родители на протест: Защо е МОН? Как училища сами ще купуват тестове?

Родители излизат на протест пред Президентството в събота с настояване учениците от 5 до 12 клас да бъдат върнати в училище. Демонстрацията се организира от Гражданското обединение "Да запазим училището като средище за децата", съобщи БНР.

Магдалена Абаджиева, майка на ученичка в 8 клас коментира пред "Хоризонт":

„Това да се върнат по-големите деца в училище, ако училищата си закупят тестове, означава, че в момента децата не могат да се върнат в училище. Вероятно няма средства и по този начин министерството оправдава липсата на действия към момента“.

По-рано днес служебният министър на образованието Николай Денков обяви, че приоритетно ще се доставят тестове за учениците от 5  до 7  клас и за дванадесетокласниците, без да посочи кога доставката на тестовете ще бъде факт.

Вчера стана ясно, че по-големите ученици ще се върнат в клас, ако училищата или родителите сами осигурят тестове за тях. Очаква се да излезе заповедта за това на министъра на образованието.

Коментари

Новини Варна