IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
11:30 | 18 ноември 2021
Обновен: 20:28 | 23 април 2024

Фaна хвана пътя – сви печеливш билет за 250 бона от племенника си. Съдят я!?

Случката е от периода на истерията с търкането на билетчета

По материала работи: Слав Велев
Фaна хвана пътя – сви печеливш билет за 250 бона от племенника си. Съдят я!?

Окръжният съд във Велико Търново отложи за 8 декември делото срещу нагла леля, измъкнала със сила печеливш лотариен билет от невръстния си племенник и прибрала 250 000 лв. Случката се разиграла преди повече от 5 години в стражишкото село Царски извор, предаде "24 часа".

Делото срещу 30-годишната тогава Фана С. е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Велико Търново, с който подсъдимата е обвинена в това, че на 14 юни 2016 г. в село Царски извор отнела от владението на 13-годишния Мирослав, лотариен билет от играта „БИНГО ЛОТО" на „Националната лотария", представляващ ценна книга на приносител с номинал от 250 000 лева, собственост на майката на малолетното момче, като употребила за това сила, изразяваща се в насилствено дърпане на лотарийния билет от ръцете на пострадалия.

В периода на истерията с търкането на билетчета момчето решило да си пробва късмета с джобните, които имало. Лотарийният билет се оказал печеливш. Мирослав се похвалил пред роднините си, а леля му Фана, реагирала светкавично. Тя изтръгнала ценната книга от ръцете му като му заявила, че е малък и няма право да участва в такива игри. После се обадила в телевизията и след няколко дни сумата и била преведена. Родителите на Мирослав опитали да потърсят отговорност от Фана, но се разразил лют скандал. Майката Нешка подала сигнал за престъплението до Окръжната прокуратура във Велико Търново. Било образувано дело срещу неизвестен извършител за кражба в особено големи размери. При разследването било изяснено, че лелята на момчето е извършител и тя била обвинена в грабеж на печелившия билет. Междувременно Фана, изтеглила парите, накупила имоти и след това се покрила в Холандия. Последвала безкрайна сага с прехвърляне на делото между прокуратурите в Търново и Горна Оряховица, прекратяване и възобновяване след жалби на потърпевшите чак до ВКП. В крайна сметка се стигнало до обвинителен акт срещу лелята, която ограбила собствения си племенник.

През изминалите 5 години бащата на невръстния късметлия се разболял и починал, а Мирослав и майка му живеели в мизерия и бедност.

Коментари

Новини Варна