IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
България
09:00 | 26 ноември 2021
Обновен: 20:48 | 24 март 2024

Ocмият оцелял от ада на "Струма" е... бежанец. Избягал от "Пирогов"

Той се е качил в автобуса от България и не е бил в списъка на пътниците от екскурзията

По материала работи: Слав Велев
Ocмият оцелял от ада на "Струма" е... бежанец. Избягал от "Пирогов"

Македонският журналист Ади Каили от телевизия Alsat обяви пред Bulgaria ON AIR, че вероятно осмият оцелял от автобусната катастрофа на АМ "Струма" е 36-годишен бежанец от Близкия изток.

Той се е качил в автобуса на територията на България и не е бил в списъка на пътниците от екскурзията. Информацията обаче е противоречива. Твърди, че се първо е откаран в Травматологията в "Пирогов", след това е изчезнал от лечебното заведение. "Оцелелите от болницата ми казаха, че 8 човека се спасиха. В болницата са само 7. Казаха ми, че още един пътник се е качил при 15-минутната пауза в София. Това се проверява от разследващите. Оцелелите не познават този човек", разказа Ади Каили. Той е видял в списъка на оцелелите от катастрофата име на арабин или африканец. Според него срещу малка сума пари се е качил на автобуса, за да стигне до друга държава. Вътрешното министерство на Северна Македония твърди, че този човек никога не е влизал на територията на страната. "Кой позволи този човек да излезе от болница "Пирогов", попита македонският журналист.

Коментари

Новини Варна