IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
11:45 | 8 декември 2021
Обновен: 09:20 | 23 април 2024

"Възраждане" иска референдум за "зеления сертификат"

Майката на партийния лидер плаща два пъти седмично за тест, за да ходи на работа

По материала работи: Слав Велев
"Възраждане" иска референдум за "зеления сертификат"

Костадин Костадинов/Снимка: Фейсбук

Партия "Възраждане" ще поискат референдум за зеления сертификат, обяви лидерът на политическата формация Костадин Костадинов пред NOVA.

"До края на седмицата ще внесем поправки в Закона за здравето. Предишното правителство направи  така, че не парламентът, а министърът на здравеопазването и МС решават дали да има ограничителни мерки. Ще искаме властта да се върне обратно в ръцете на народните представители. Ако това не се случи, ще поискаме и референдум за зеления сертификат", поясни той.

Според Костадинов подобно разделение на хората е абсурдно. По думите му зеленият сертификат е антиконституционен, незаконен и дискриминационен документ.

"Самият факт, че неговият идеолог – г-н Стойчо Кацаров, заяви, че една институция може да решава сама за себе си, означава, че документът е незаконен. Той трябва да важи за всички по един и същ начин. Хората са принудени да се ваксинират. Моята майка си плаща два пъти в седмица за тест, за да ходи на работа", каза още лидерът на "Възраждане".

Коментари

Гхйййййй ( преди 2 години )
Повечето народ в България не е настроен за референдумТова е лошо за България
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна