IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
10:05 | 11 декември 2021
Обновен: 07:37 | 21 април 2024

Радев даде мандата на Петков, той му го върна изпълнен (ВИДЕО)

Имената на министрите официално ще бъдат обявени в 13 часа

По материала работи: Слав Велев
Радев даде мандата на Петков, той му го върна изпълнен (ВИДЕО)

Президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на Кирил Петков, кандидат за премиер от "Продължаваме промяната".

Неговата формация ще управлява заедно с БСП, Има такъв народ и Демократична България.

"В изпълнение на Конституцията на Република в България и в съответствие с резултатите на изборите на 47-о Народно събрание, ви връчвам проучвателен мандат за съставяне на кабинет", заяви Румен Радев.

"За мен е чест и огромна отговорност, да получа тази папка от вас", заяви номинираният за премиер Кирил Петков, който върна веднага изпълнения мандат с имената на министрите и състава на кабинета.

В петък следобед стана ясно, че коалиционното споразумение е окончателно подписано, а с това отпаднаха и последните пречки пред новия кабинет.

"Това, което виждате пред вас, е поне за пръв път в модерната история на България такъв детайлен документ по всичките възможни политики, по които имахме и групите, и експертите, които дискутирахме, всичко влезе в този документ. Той е 140 страници, и реално ще даде възможността тази коалиция да бъде здрава и да работи за дълго време, защото не са общи приказки и има детайлни политики, има детайлни очаквания и всеки един министър на това правителство ще трябва да се справя с тези задачи", заяви в петък вечер бъдещият премиер Кирил Петков.

Коментари

Новини Варна