IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
България
17:00 | 12 декември 2021
Обновен: 03:35 | 16 април 2024

Времето: Дъждът преминава в сняг

Дъждовно остава по морето

По материала работи: Слав Велев
Времето: Дъждът преминава в сняг

През нощта и утре в Западна и Централна България се очаква дъждът да преминава в сняг.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили с подходящи за зимните условия гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри.

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Екипите на пътноподдържащите фирми следят метеорологичните прогнози и са в готовност да предприемат максимално бързо необходимите действия за обработка на настилките, за да се осигури проходимостта на пътищата.

Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България.

За повишаване безопасността на движение при необходимост е възможно да се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър, снегонавяванията и слаба видимост, трафикът може да се ограничава временно до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималните температури ще са 11°-13°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Коментари

Антон ( преди 2 години )
Това е за софия до пловдивняма нищо общо с варна
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна