Варна 19°
fallback
България
11:15 | 15 декември 2021
Обновен: 10:36 | 28 април 2024

12 нови депутати се заклеха

Прекратиха пълномощията на Яна Балникова и Лена Бориславова от "Продължаваме промяната"

По материала работи: Слав Велев

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Нови 12 депутати заеха местата, които бяха освободени от назначените за министри в кабинета "Петков". Днес те положиха клетва в парламента, предаде Bulgaria ON AIR.

Венцислава Любенова от "Продължаваме промяната" зае мястото на Кирил Петков. Александра Корчева от "Продължаваме промяната" зае мястото на Константина Бориславова. Венцислав Петков от листата на ИТН влиза на мястото на Радостин Василев. Емил Георгиев от БСП влиза на мястото на Корнелия Нинова. Момчил Ненов от БСП зае мястото на Георги Гьоков. Благовест Кирилов от БСП влиза на мястото на Христо Проданов. Иван Ганчев от БСП зае мястото на Иван Иванов. Калин Иванов от "Продължаваме промяната" влиза на мястото на Николай Събев. Емил Димитров от "Продължаваме промяната" зае мястото на Даниел Лорер. Васил Зашкев от ДБ влиза на мястото на Божидар Божанов. Младен Запрянов от "Продължаваме промяната" зае мястото на Атанас Атанасов. Ивайло Стайков от "Продължаваме промяната" влиза на мястото на Асен Василев.

Междувременно депутатите прекратиха пълномощията на Яна Балникова и Лена Бориславова от "Продължаваме промяната". Във вторник двете подадоха заявления за отказ.

Очаква се двете да поемат постове в изпълнителната власт. Възможно е Лена Бориславова ще стане шеф на кабинета на Кирил Петков.

Автор на статията:
Слав Велев
депутати нови нс пп 47  Кирил Петков  парламент  Народно събрание  продължаваме промяната  министри  Лена Бориславова  Балникова
0 коментара
fallback
fallback