IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
16:50 | 15 декември 2021
Обновен: 09:47 | 24 април 2024

Радев: Всякакви опити за натиск върху България са контрапроудктивни (ВИДЕО)

Президентът e в Брюксел за среща на върха за източното партньорство и Европейския съвет

По материала работи: Слав Велев
Радев: Всякакви опити за натиск върху България са контрапроудктивни (ВИДЕО)

Президентът Румен Радев от Брюксел/Кадър: NOVA

"Ние срокове не даваме, а очакваме резултати. Всякакви опити за натиск върху България са контрапроудктивни и водят до забавяне на процеса". Това каза президентът Румен Радев от Брюксел, където днес е на среща на върха за източното партньорство, а утре на Европейския съвет. Повод за коментара му е разширяването на ЕС и евроинтеграцията на Северна Македония, предаде "Монитор".

Той напомни, че досега на всички съвети е говорил с всички евролидери. Темата отпаднала и от дневния ред за съвета в четвъртък. България ще продължи да отстоява спазването на историята, но и правата на българите там. Френският премиер Еманюел Макрон вече знаел каква е нашата позиция и Румен Радев не очаква натиск от там. Най-тежко било на съвета на 6 октомври, когато имало масова атака и бил сам срещу всички. Поясни, че нашите европартньори вече разбират проблема ни със Скопие и той надхвърля двустранните исторически отношения.

Коментари

Новини Варна