IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
13:15 | 16 декември 2021
Обновен: 09:04 | 29 март 2024

Прокуратурата връчи писмо на Хазарта в парламента, той се възмути

Ще говоря за заплахите пред нов главен прокурор, категоричен е депутатът-рапър

По материала работи: Слав Велев
Прокуратурата връчи писмо на Хазарта в парламента, той се възмути

Снимка: Фейсбук/Ицо Хазарта

Депутатът от "Продължаваме Промяната" Христо Петров - Ицо Хазарта, получи писмо от прокуратурата в парламента, след което направи изявление на страницата си във Facebook, че няма вяра на тази прокуратура, а за заплахите, които е получавал ще говори пред нов и независим главен прокурор, когато България го има.

Ето публикацията на Ицо Хазарта:

Днес от прокуратурата решили да дойдат в парламента, за да ми връчат писмо. Не на домашния адрес, както е по закон, а в парламента - пред двеста журналисти и камери, за да може всички да видим колко добре се справят в борбата срещу престъпността.

Дори и само това малко нещо казва достатъчно.

Не вярвам на тази прокуратура и не познавам нито един човек, който да им вярва. Единственото правилно нещо е да не участвам в тяхната игра. А в деня, в който България има нов и независим главен прокурор - първата ми работа ще бъде да го запозная подробно със случая, за който разказах преди дни.

"Получих едно много недвусмислено послание - че ако продължа да подкрепям Кирил Петков и Асен Василев, ще загубя най-ценното нещо, което имам." Това заяви Христо Петров от трибуната на парламента на 13 декември, обяснявайки защо ще подкрепи правителството.

Че е заплашван, впоследствие заяви и вътрешният министър Байко Рашков.

На 14 декември Софийска районна прокуратура се самосезира след изявленията Христо Петров и Бойко Рашков.

Коментари

Новини Варна