IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
13:00 | 19 декември 2021
Обновен: 10:47 | 20 април 2024

Хазарта си каза: Кой, как и защо го е плашил

Не мога да бъда сигурен дали авторът на това послание беше в пленарната зала, шикалкави новият политик

По материала работи: Слав Велев
Хазарта си каза: Кой, как и защо го е плашил

Снимка: Фейсбук/Ицо Хазарта

"Не отговорих на човека, който ми отправи заплахата онлайн. За мен по-важно беше да покажа как тя ми е подействала", разказа депутатът Христо Петров, познат по-добре като Ицо Хазарта в интервю по bTV тази сутрин.

Припомняме ви, че в деня на полагането на клетва на новия кабинет Петров каза от парламентарната трибуна, че е получил предупреждение да не подкрепя партията на Кирил Петков и Асен Василев, защото ще загуби най-ценното, което има. Именно тази заплаха го накарала да встъпи в политиката.

"Спокоен съм за себе си. Имайте предвид, че в света, в който живеем има много начини да навредиш на един човек. Те не са непременно свързани с физическо посегателство", посочи той.

"Не мога да бъда сигурен дали авторът на това послание беше в пленарната зала. Може би за себе си мога, но ако отговоря директно на този въпрос, това ми бе поставило в много особена ситуация", каза Петров.

В изказването си пред НС Петров каза, че познава спонсорите и началниците на депутатите.

"Има си политически партии, те имат ръководства. Има хора, които дават задачи, други, които им помагат. В българската действителност това е нещо нормално. Друг е въпросът дали е нормално по принцип", разясни депутатът пред bTV, но отказа поименно да назове кого има предвид.

Той допълни, че е обявил своята мотивация да подкрепи "Продължаваме промяната", но ако е искал да подаде сигнал в прокуратурата е щял да го направи. През седмицата Петров коментира, че няма да съдейства на държавното обвинение, докато главен прокурор е Иван Гешев.

"Смятам, че ролята на главния прокурор е да защитава няколко български граждани, а не всички, както му е вменено по закон. Имам доста неща да кажа в подкрепа на това, но хората не се нуждаят от тях, защото го знаят и без мен", каза Хазарта.

Петров коментира и публикации в медиите относно неговото решение да не съдейства на разследването. "Един ваш колега беше написал, че чалгата и рапа трябва да се махнат от политиката и завърши с: "Така че, момченце, признай си".

Коментари

Новини Варна