IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
15:00 | 20 декември 2021
Обновен: 16:59 | 27 март 2024

Йорданова: Имаме потвърден сигнал срещу Гешев

Натискал фирма

По материала работи: Слав Велев
Йорданова: Имаме потвърден сигнал срещу Гешев

Снимка: Фейсбук/Надежда Йорданова

"Имаме потвърден сигнал срещу Гешев за натиск върху фирма. Вече сме изяснили част от фактите и обстоятелствата". Това съобщи министърът на правосъдието Надежда Йорданова. 

"Ще направя поредното предложение до пленума на Висшия съдебен съвет за предсрочно освобождаване на г-н Гешев. Като министър ще настоявам този държавен орган да изпълнява своите правомощия, независимо от персоналния му състав", добавя тя.

Спрямо Гешев е в ход целият възможен арсенал за реакция, с който разполага изпълнителната власт и Народното събрание. "Предвиждаме в рамките на 3 месеца да въведем такива законодателни изменения, които съществено да променят пейзажа", споделя още правосъдният министър.

Според нея отстраняването на Гешев е важно, за да отпуши системата. Успоредно с това обаче са необходими и комплекс от мерки, свързани с ограничаване правомощията на прокуратурата така, че тя да се съсредоточи върху основните си функции.

"В нашите мерки се предвижда настоящата КПКОНПИ да бъде разделена на две - антикорупционна комисия и комисия за отнемане на незаконно придобитото имущество. Това означава и нов състав на органите", заявява министърът.

"Демократична България има ясна визия какво трябва да се случи, за да се промени наистина съдебната система в Република България по добрия за обществото начин. Няма да отстъпим от това", категорична е тя.

Коментари

Емилиян ( преди 2 години )
само така напред и нагоре !!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 2
Новини Варна