IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
15:45 | 31 декември 2021
Обновен: 14:32 | 28 март 2024

Трагедия: Мъж простреля бившата си и се самоуби пред очите на внучето си

9-годишното дете видяло как дядо му отишъл до гаража за втори патрон

По материала работи: Слав Велев
Трагедия: Мъж простреля бившата си и се самоуби пред очите на внучето си

Трагедия потресе Лясковец. Мъж простреля бившата си жена, а след това сложи край на живота си. Двамата доскоро живели на семейни начала, но се разделили, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.

Снощи в 20,18 часа в полицейското управление в железничарския град е получен сигнал за намерени мъж и жена в безпомощно състояние пред жилище в Лясковец, съобщават от полицията. Към адреса незабавно са насочени екипи на полицията и Спешна помощ. От проведените до момента действия по разследването е изяснено, че до скоро двамата са живеели на семейни начала. Вчера 51-годишната жена е отишла до жилището на бившия си приятел, който бил на 53 години.

Двамата се скарали, по-късно били намерени в безпомощно състояние. По тялото на мъжа е открита смъртоносна огнестрелна рана в областта на гърдите, а жената е настанена за лечение в реанимацията във великотърновската болница с множество наранявания в далака, панкреаса и единия бъбрек и с опасност за живота.

В близост до мъжа е открито самоделно огнестрелно оръжие.

9-годишното внуче на 53-годишния мъж е станало свидетел на разпрата им и е видяло кървавата драма. Това обяви наблюдаващият прокурор по случая Мирослав Овчаров от Окръжната прокуратура в Търново пред "24 часа".

"Детето е възприело събитията и как дядо му е отишъл до гаража за втори патрон. Заредил късоцевната самоделна пушка и се самопрострелял. Момчето е разпитано в синята стая в присъствието на психолог и баба му по майчина линия, за да се чувства спокойно", разказа прокурорът.

Детето живеело с дядо си, който работел като багерист и вече имал един развод зад гърба си. Майка му била в чужбина, а бащата също не полагал грижи. След случилото се бабата по майчина линия е пожелала да го вземе при себе си.

Двойката, потънала в кръв, била открита от случаен минувач, който първоначално чул два изстрела през малък интервал, но помислил, че са фойерверки. Като приближил обаче, останал ужасен и позвънил в полицията.

Злокобно съвпадение е, че къщата на драмата от ревност в Лясковец е на по-малко от 100 метра от дома на Петко Стрелеца. През 2014 г. при часове престрелка с отряда за борба с тероризма барикадиралият се и въоръжен до зъби Петко Петков уби командоса Емил Шарков и рани тежко трима негови колеги. Така улица "Капитан Петко войвода" в центъра на града си спечели печална слава.

Засега досъдебното производство е образувано за опит за убийство, тъй като 51-годишната жена се бори за живота си в болницата във Велико Търново. В четвъртък вечерта и е направена сложна операция, изгубила е много кръв и състоянието й е критично.

Жестоката трагедия разтресе Лясковец около 20 часа в четвъртък, когато 51-годишната жена отишла да върне кучето на бившия си мъж след раздялата им. Двамата се скарали и разгневеният мъж грабнал самоделно огнестрелно оръжие и стрелял. Прострелял бившата си в областта на корема, след което сам се гръмнал в гърдите. Той е издъхнал на място.

Работата по изясняване на случая продължава.

Образувано е досъдебно производство под наблюдението на Окръжна прокуратура.

Коментари

Новини Варна