IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
13:30 | 9 януари 2022
Обновен: 10:44 | 18 април 2024

PR-ът на "Възраждане": Това бе „сензационен цирк", "Всеки сам си преценя"

Д-р Костадинов не е ваксиниран и няма сертификат

По материала работи: Слав Велев
PR-ът на "Възраждане": Това бе „сензационен цирк", "Всеки сам си преценя"

Д-р Костадинов не е ваксиниран и няма сертификат. Това пише PR-ът на ПП "Възраждане" Йовка Димитрова в отговор до бТВ по повод репортажа за ваксинирани членове на партията. За това съобщи самата тя в социалната мрежа.

"Винаги съм уважавала професионално свършената журналистическа работа", пише още Димитрова и добавя: "Отношението ми към журналистите винаги е било изградено на базата на уважение към личността и професията. Вярвам в това толкова силно, колкото и в максимата, че личността на всеки един от нас повлиява работата ни. Колкото до взаимоотношенията между журналист и ПР, смятам го за особено важно, тъй като заедно формираме информационната среда. Журналистите, с които съм имала шанса да се познавам и работя, винаги са получавали достъп до информацията, от която имат нужда. Изградили сме отношения, в които максимално добре да можем да извършим служебните си задължения в полза на обществото. Поздравявам ги, защото винаги са били обективни".

Според Димитрова медийната среда е такава, каквато самите медии я направят." Ако утре сте жертва на пропаганда, то еднакво виновни са и поръчителите, и изпълнителите на тази пропаганда", заявява PR-ът на "Възраждане".

Тя прилага извадка от тв екран и от изпратения от пресцентъра имейл за репортажа от тази сутрин, определен като сензация.

"От тук нататък всеки от вас може да прецени внушенията в него истинни ли са или тенденциозно и манипулативно представени", заявява Димитрова. "В репортажа моите действия бяха представени като професионална грешка", пише тя и признава: "Да, вероятно е да съм допуснала такава с желанието си да бъде спряна тв камера и в нежеланието си да участвам в този „сензационен цирк“, който беше търсен и намерен от екипът на определено предаване".

"Извличайки си поука от моята професионална грешка, аз ще продължа да допускам грешки или да имам успехи, да постигам върхове или да имам своите падения, но и ще остана на позицията си да заставам пред камерата и микрофона единствено и само на обективни журналисти и да не участвам в журналистически циркове. Отговорността, че зрителите са въведени в заблуждение остава на журналистите, предаването и медията.

За всички, които имат въпроси нека проследят медийните участия и брифингите, в които многократно е заявявано, че във Възраждане има ваксинирани хора, че това е право на избор, а борбата е за правото и свободата на избор. Чест прави на тези ваксинирани, които продължават да се борят за свещеното право на избор на всеки човек", завършва Димитрова.

ИА "Черно море" припомня, че българската фраза на годината е „Всеки сам си преценя". До този извод стигнаха езиковеди от Софийския университет. „Всичко започна от това, че хората започнаха сами да се чудят дали да се ваксинират или не. Така се роди и изразът „Всеки сам си преценя", разказва проф. Владко Мурдаров.

„Това е печална фраза, която маркира тази година. Тя уби физически много хора – тези, които не се ваксинираха”, посочва проф. Ивайло Дичев, който е културен антрополог, цитиран от Нова.

„Има една такава горчива самоирония, която все пак показва и другата ни характеристика - че независимо от обстоятелствата успяваме да бъдем щастливи и да се радваме на живота”, казва психологът доц. Маргарита Бакрачева.

Според нея фразата разкрива и усещането на обществото ни, че всеки е сам. „Това за съжаление е еманацията на натрупаната липса на доверие и това, което обяснява и защо в България има по-висок брой хора, които споделят конспиративни теории”, добавя тя.

Коментари

Новини Варна