IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
13:00 | 13 януари 2022
Обновен: 04:39 | 17 април 2024

Хазарта за "Възраждане": Шепа нещастни фашисти

Депутатът-рапър избухна срещу колегите си от парламентарната трибуна

По материала работи: Слав Велев
Хазарта за "Възраждане": Шепа нещастни фашисти

Снимка: Фейсбук/Ицо Хазарта

"Ако имам един въпрос. Ако аз утре реша и извикам 500 или 1000 от хората, които са гласували за мен и им кажа "Елате да влезете незаконно в парламента, елате да поблъскате полицаи, ще ви платя автобусите, може да ви дам и по 40 лева. Не е ли правилно главният прокурор да поиска моя депутатски имунитет, да бъда съден и да ме вкарат в затвора. Въпросът ми е дали в закона пише, че той важи само за мен или за шепа нещастни фашисти”. Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Христо Петров, по-познат с артистичния му псевдоним Ицо Хазарта в отговор на протеста, организиран от "Възраждане", предаде "Монитор". 

Той последва декларация на "Възраждане", в която депутатът Цончо Ганев обвини депутатите, че отказват да са част от обществото, което не приема мерките. Той заяви, че от парламентарната група са предупредили народните представители, че ще се стигне до бунт и са поставили условията си за преустановяването му. "Сега обвинявате нас, защото вие отказвате да носите всякаква политическа отговорност. Вашата партия е най-голямата (бел.ред. "Продължаваме промяната"), вие носите отговорност, цинично е да прехвърляте отговорността си върху всички други, цинизъм е да обяснявате, че хората, които искат да чуят вашето мнение, вие не останахте и се скрихте.", обвини депутатите Ганев. 

След изказването на Христо Петров, Крум Зарков от БСП също го подкрепи. Според него трябва да се потърси отговорност на депутатите от "Възраждане" заради протеста и заради твърденията им. 

Заместник-председателят на парламента Кристиан Вигенин, който води пленарното заседание вместо карантинирания Никола Минчев, заяви, че според Правилника на НС поведението на народния представител се основава на зачитане на авторитета на НС и уважението на народните представители и други външни лица, то не трябва да застрашава работата или реда в сградата на НС.

Коментари

Новини Варна