IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
12:10 | 2 февруари 2022
Обновен: 06:40 | 28 март 2024

Мъжът на починалата: Това спешен център ли е или погребална агенция

Жената боледувала от седмица насам

По материала работи: Слав Велев
Мъжът на починалата: Това спешен център ли е или погребална агенция

Николай Иванов/Кадър: БНТ

Жителите на Враца готвят протест след трагедията, която завърши със смъртта на млада жена пред регистратурата на спешното отделение в града. Недоволството им е насочено към спешната помощ. Все още не е ясна причината, поради която линейката не е тръгнала към дома на починалата жена. Разследване трябва да установи причините за смъртта на жената. Днес започва проверка, поискана и от здравния министър Асена Сербезова.

"Боледува от седмица, настинка се оказа. Всичко вървеше що-годе добре. В неделя вечерта се почувства зле, затруднено дишане и прецених, че е най-добре да се обадим на 112. Вдигнаха ми, казах какви са симптомите, поискаха да ѝ премеря температурата. Аз им обясних, че видимо на усет няма температура, тя е студена и не може да диша. Попитаха ме дали е в кондиция, казах - да... - Ами, докарайте я вие. Какво да правя друго? Бързо я облякох и я докарах в Спешното. Спрях пред вратата, влязох вътре и извиках за помощ - моля ви се, помогнете, вече виждам я, че става много зле", коментира Николай Иванов пред БНТ.

С починалата Милена, той живеел на семейни начала.

Детето беше през цялото време с нас в колата, нямаше на кого да го оставя. Той е на 5 годинки. Майка му си отиде пред него.

Според мен трябваше да излезе екип. Отиваш в спешен център. Казва се - Спешно. Поне да опитат нещо да направят.

Преди да почнем да пишем документи, помогни на човека, после пиши каквото ще пишиш. Никаква адекватност. Да стоиш да виждаш, че тя умира - в същото време ми иска карта. За какво й е тази карта след като умре този човек.

Това спешен център ли е или отиваме в някаква погребална агенция, пита Николай Иванов.

Коментари

анонимен ( преди 2 години )
Нормално ли е това което се случи на тази жена .Питам ??? Според мен си е убийство Долни , продажни , безсърдечни същества
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 2
Зорница Богданова ( преди 2 години )
Починалата жена,която се казва Миглена,е моя колежка.Не сме близки,но тя бе доста борбена жена!Не повярвах,че е починала!Изпаднах в ужас от видяното видео!Трябваше ли да се стигне до тук?Не,не мисля!Мисля,че политиката и законите трябва да се променят, защото СПЕШЕН ЦЕНТЪР е да помага и да спасява хората,а не да попълва глупави документи!Човек отива там за помощ,а не за удоволствие!По никакъв начин не оправдавам дежурната сестра!Нека си понесе последствията!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 3
анонимен ( преди 2 години )
И аз така попитах преди 2 години и половина , за линейка ли се обадих , или за катафалка , убиици и нищо друго в врачанската болница
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 4
Новини Варна