IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
08:57 | 6 февруари 2022
Обновен: 23:30 | 17 април 2024

Извънреден брифинг на министъра на енергетиката (ВИДЕО)

Срещу енергийната политика на кабинета се води подход, граничещ с война, заяви Николов

По материала работи: Слав Велев
Извънреден брифинг на министъра на енергетиката (ВИДЕО)

Снимка: Фейсбук/Министерство на енергетиката/АРХИВ

Актуални за енергийния сектор теми представи на извънреден брифинг тази сутрин министърът на енергетиката Александър Николов.

Той коментира темата за продажбата на 60 000 мегават часа природен газ на определени фирми.

След проверка от „Булгаргаз“ заявиха, че са продадени само 37 хиляди мегават часа с цел подобряване финансовото състояние на компанията.

От партия ГЕРБ заявиха, че ще поискат да бъде свикана извънредна парламентарна комисия за случая.

Енергийният министър Александър Николов дава извънреден брифинг в този час. Той коментира критиките от изминалия ден, свързани със сделката за газ с Румъния. По думите му срещу енергийната политика на кабинета се води подход, граничещ с война. 

„През последните 24 часа установихме, че страстите относно конкретна  компания в БЕХ не спират. Искам да внеса уточнения за хората, които решават да правят политика на гърба на българските потребители”, посочи Николов.

Той обясни, че „Булгаргаз” е длъжен да спазва баланса си, както е планиран предварително. „Продажбите на борсов пазар и държавно контролиран пазар не са нещо изненадващо.Явно за някои хора те са”, каза още енергийният министър.  

„От целия обем на реализираните сделки - това да се спекулира, че количествата идват от „Чирен” е смешно. От хранилищата, количествата, които са реализирани, са 2,8% от дневната консумация на България”, заяви той.

Коментари

Новини Варна