IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
14:30 | 9 февруари 2022
Обновен: 05:30 | 23 април 2024

Петков: Не ни е страх от никой (ВИДЕО)

Премиерът бе на разпит в прокуратурата, където прекара близо 2 часа

По материала работи: Слав Велев
Петков: Не ни е страх от никой (ВИДЕО)

Важно е да се знае, че като общество, като правителство и аз като премиер чакаме реални резултати. Това коментира премиерът Кирил Петков е началото на редовното заседание на кабинета. Малко преди това той бе на разпит в прокуратурата, където прекара близо 2 часа.

Именно това коментира и Петков в началото на заседанието.

Поясни, че хората вече са се нагледали на празни обещания, очаква справедливост, за да няма човек над закона.

Отделно от това Петков коментира, че в оперативното заседание МФ и МРРБ ще отделят пари за  пътя в Триград. Поясни, че не са се бавили, тъй като досега е течал процес на проектиране и чрез ОП да се избере на изпълнител. Петков обаче не посочи колко средства ще бъдат дадени.

Не ни е страх от никой, действаме напред и очакваме институциите да си вършат работата в законовите правомощия, ще следим всички като общество, каза премиерът Кирил Петков след разпита в Прокуратурата.

Петков уточни, че е бил разпитан от двама прокурори и един човек, който е правел опис, като те са се държали много професионално.

Той изрази очакване сега, когато министър-председател внесе данни, държавното обвинение да даде повече от себе си да види дали има извършени престъпления.

Премиерът занесе в Прокуратурата списък с 19 имена. В отговор на въпрос той каза, че сред тях не е това на настоящия главен прокурор Иван Гешев.

Моята критика и тази на ПП е, че ние не сме доволни от него като извършена дейност и мисля, че цялото общество би се радвало да получи оставка, каза премиерът.

Той подчерта, че уважава разделението на властите, но че обществото очаква справедливост и прокуратурата да си върши работата.

Всички ние имаме големи въпросителни дали това се е случвало и дали главният прокурор е правил всичко според неговите правомощия да се достигне това ниво на справедливост, което всички ние очакваме, заяви Петков.

По думите му всички имаме нужда от справедливост и е време да сме сигурни, че няма никой над закона.

Коментари

Новини Варна