IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
09:50 | 21 февруари 2022
Обновен: 10:06 | 25 април 2024

Над 40 изловени педофили... Две смели момчета ги разобличават в нета

Децата заснемат всичко и го предоставят на полицията

По материала работи: Слав Велев
Над 40 изловени педофили... Две смели момчета ги разобличават в нета

Група ученици търсят потенциални педофили и ги разобличават на живо в интернет. Целта е да разкрият възрастни мъже, които си пишат и си уреждат срещи с деца. Това са Ален и Станислав. Обикновени момчета с необикновена мисия – да разобличават потенциални педофили.

"Регистрираме в сайт за запознанства или в социалните мрежи и чакаме хората да ни пишат", обясни Ален Симеонов, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Момчетата заснемат всичко и го предоставят на полицията. И така вече повече от година. За това време те успяват да заловят над 40 мъже, които са си комуникирали с деца и са си уреждали срещи с тях.

"Онзи ден заловихме педофил на живо, след което беше задържан от органите на реда. Беше образувано досъдебно производство. Вече е пуснат на свобода", каза Станислав Петков.

"Нашата цел е да покажем на институциите, че не си вършат достатъчно добре работа имайки в предвид огромния ресурс, с който разполагат", подчерта Станислав Петков.

Въпреки усилията на момчетата, зад решетките няма нито едно лице, което те са разобличили. Но Станислав и Ален са категорични, че няма да се откажат.

Преди дни в Дупница родители задържаха и предадоха на полицията 28-годишен мъж, който с автомобила си обикалял из улиците на града и предлагал на непълнолетни момичета да ги качва в колата си.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Коментари

МРАЗЯ УМРЯЛА ДА АНТО ( преди 1 година )
АНТОНИЯ ТЯ ЛОША *** ДЕБЕЛИ ПУША
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
НАЙ ВЕРОЯТНО ( преди 2 години )
rate down comment 2 rate up comment 0
Новини Варна