IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
12:00 | 21 февруари 2022
Обновен: 06:31 | 23 април 2024

Млад мъж, пребил дядо заради забележка, остава в ареста

Инцидентът е станал в центъра на Нови пазар навръх Трифон Зарезан

По материала работи: Слав Велев
Млад мъж, пребил дядо заради забележка, остава в ареста

По искане на Районна прокуратура – Шумен, Районният съд в Нови пазар определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 27-годишния М.М. Той бил задържан за срок до 72 часа и привлечен към наказателна отговорност за това, че причинил лека телесна повреда по хулигански подбуди на друг гражданин – престъпление по чл. 131, ал.1, т. 12 във връзка с чл. 30, ал. 1 от НК.

На 14 февруари 2022 година, обвиняемият се намирал в централната част на Нови пазар, където се държал непристойно - ритал и блъскал кошчетата за боклук. 68-годишен гражданин взел отношение и му направил забележка. Това предизвикало бурна реакция у младия мъж и той насочил агресията си към по-възрастния. Нанесъл му няколко удара в лицето, а след като го съборил на земята продължил да го удря в тялото. Намесата на свидетели на случилото се прекратила саморазправата.

М.М. бил задържан първоначално за срок до 24 часа, а след това с постановление на наблюдаващ прокурор за 72 часа с оглед довеждането му в съда за определяне на мярка за неотклонение. Той е известен на органите на реда и води скитнически начин на живот.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на ТО – Нови пазар при Районната прокуратура в Шумен. Определението на съда подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Шумен.

Коментари

Новини Варна