IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
16:45 | 21 февруари 2022
Обновен: 21:32 | 25 март 2024

МВР в акция! Полицията на крак в цяла България. Готви се мащабен удар

В определени населени места ще се ситуират и КПП

По материала работи: Слав Велев
МВР в акция! Полицията на крак в цяла България. Готви се мащабен удар

Снимка: МВР/АРХИВ

Мащабна полицейска акция провежда МВР в цяла България. Действията срещу активния криминален контингент се извършват на територията на цялата страна. Те са продължение на предприетата операция от 10 февруари в пирдопското село Антон след жестокото убийство на местен пастир.

След приключване на работата там, министърът на вътрешните работи Бойко Рашков разпореди по места да се събере информация за дейността на активния криминален контингент и за лица, упражняващи неправомерен натиск над населението. 

След анализ на постъпилите данни в Главна дирекция „Национална полиция“ е разпоредена специализирана полицейска операция. Действията са в ход от петък вечерта. В тях са включени служители на Икономическа, Криминална, Охранителна и Пътна полиция.

На място екипите следят за неправомерно носене на забранени субстанции, оръжие, крадени автомобили. Освен това се водят беседи с лица, за които има данни, че се занимават с престъпна дейност.

При необходимост, в определени населени места ще се ситуират и КПП.

Коментари

Новини Варна