IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
13:30 | 1 март 2022
Обновен: 13:26 | 18 април 2024

Задържан е опасен рецидивист, обвинен за кражба и грабеж в Шумен

Обрал възрастен мъж в града

По материала работи: Слав Велев
Задържан е опасен рецидивист, обвинен за кражба и грабеж в Шумен

Окръжна прокуратура – Шумен привлече към наказателна отговорност мъж на 34 г. за грабеж на вещи, представляващ опасен рецидив, извършен след употреба на сила – престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 4 от НК. М.И. е обвинен също в това, че е извършил кражба от възрастен мъж в града.

М.И. е много добре познат на органите на реда и на прокуратурата в региона. Той е осъждан над 20 пъти за различни престъпления, като последно е изтърпявал наказание „лишаване от свобода“ до ноември месец 2021 година.

На 27 февруари 2022 година, 34-годишният мъж забелязал възрастен мъж, който се прибирал към дома си след пазар и носел торби. Решил да го ограби, но по независещи от него обстоятелства не успял да реализира намеренията си. Успял единствено да открадне кутия с цигари.

Малко по-късно, на улица в град Шумен, М.И. извършил грабеж на дамска чанта, съдържаща портмоне със сума пари, лични документи, мобилен телефон и други вещи от владението на възрастна жена, като употребил за това сила. Той издърпал силно от ръката й чантата, като дори причинил травма на един от пръстите на ръката й.

Работата по двата случая продължава под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Шумен. С постановление на наблюдаващ прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Предстои да бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка – „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Коментари

Новини Варна