IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
16:30 | 5 март 2022
Обновен: 13:51 | 23 април 2024

Спипаха група, крала гориво от държавния резерв

2500 литра нафта и 140 литра алкохол се иззети при акцията

По материала работи: Слав Велев
Спипаха група, крала гориво от държавния резерв

Снимка: МВР

Горнооряховски криминалисти неутрализираха група извършвала кражба на гориво от база от държавния резерв, находящ се в село Поликраище. След около едноседмична работа по случая, снощи в момента на кражба на гориво са задържани 6 лица, съобщиха от МВР.

5 от тях са служители на частната охранителна фирма, която охранява обекта и един е служител на петролната база. Извършени са претърсвания в автомобилите и жилищата им, където са установени общо около 2500 литра нафта.

В дома на един от задържаните са установени и 140 литра алкохол, без документ за платен акциз и казан за изваряване на ракия.

По случая с горивото е образувано досъдебно производство. За установените акцизни стоки е образувана преписка, която ще бъде докладвана на компетентните органи. Работата по изясняване на случая и документиране на престъпната дейност на задържаните продължава под наблюдението на прокуратурата.

Коментари

Новини Варна