IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
09:30 | 6 март 2022
Обновен: 00:41 | 24 април 2024

Украинците заплашили Костадинов

Лидерът на "Възраждане" крие имената на българите в Болград от страх за реваншизъм от страна на Зеленски срещу тях

По материала работи: Слав Велев
Украинците заплашили Костадинов

Костадинов с Иван Паслар, председател на районния съвет на район Тараклия/Снимка: Фейсбук/Костадин Костадинов

Лидерът на ПП "Възраждане" и български депутат Костадин Костадинов е бил заплашван от украинските власти по време на пътуването му към Болград. Това съобщи самият той с пост във Фейсбук.

Ето какво споделя политикът:

"Едно и също слънце грее над всички българи по света - независимо дали сме в Болград, Тараклия или Варна. Една и съща би трябвало да е загрижеността и на българските управници към българите, но уви, не е. За мен обаче разлика няма. Нещо повече - точно сега, когато в Украйна има война, а Молдова приема десетки хиляди бежанци, ние сме длъжни да помогнем на нашите сънародници и в двете държави.

Днес и утре ще обявим какви действия ще предприеме Възраждане в тази посока, защото време за губене няма. Когато държавата не прави нищо, ние ще заемем нейното място.

Благодаря на Иван Паслар, председател на районния съвет на район Тараклия, за гостоприемството. На сънародниците ни в Украйна ще спестя имената, тъй като не желая проблемите и заплахите, които ми създадоха и отправиха украинските власти, да се стоварят и на техните глави. За тях и за предателските действия на българското правителство ще говоря по-късно."

В края ма поста си ток поиска прошка от българите в Бесарабия. "Простете, че не правим достатъчно за вас! В дълг сме към нашите братя там и е крайно време да почнем да го изплащаме!", пише Костадинов.

Коментари

Новини Варна