IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
10:00 | 9 март 2022
Обновен: 22:10 | 28 април 2024

Прошка няма! Деньо от Добрич, стъпкал знамето на Шипка, в ареста!

Той ще бъде отведен в полицията в Стара Загора

По материала работи: Слав Велев
Прошка няма! Деньо от Добрич, стъпкал знамето на Шипка, в ареста!

Деньо Павлов от Добрич бе човекът, който стъпка флага на обединена Европа/Снимка: Ваньо Стоилов

Мъж от Добрич е задържан по разследване за оскверняване на знамето на ЕС, съобщават от МВР. Това е Деньо Павлов, който на 3 март на връх Шипка извади знамето на ЕС от стойката до трибуната и го стъпка демонстративно, подскачайки върху него. През това време негова съидейничка постави руското знаме на освободеното на стойката място, видя "24 часа" на върха.

По-късно от официалната трибуна стойката със знамената бе махната окончателно, а жената си получи обратно руското знаме, тъй като много настояваше за това. Всичко това стана преди началото на официалното тържество и мощните освирквания към ораторите на митинга. Знамето на ЕС е на земята, а мъжът от Добрич, облечен в червено, вляво обяснява постъпката си с вдигнати нагоре ръце. До него е жената, която постави руско знаме на мястото на европейското. Ваньо Стоилов Павлов ще бъде отведен в полицията в Стара Загора, където е образувана преписката по случая. За престъплението Наказателния кодекс предвижда до 2 г. лишаване от свобода и глоба до 3 хил. лв. На Шипка буйният добричлия обясняваше, че е координатор на Гражданска инициатива за суверенитет на България и на държавите по света. Беше донесъл и две знамена – руско и българско, с размери 7 на 3 метра, както и 30 портрета на руски военноначалници и български опълченци и революционери.

 

Коментари

Костья Копейкин ( преди 2 години )
Вот сцуко... Сейчась опять рублей захочеть чтоб свой идиотизм оплатит
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна