IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
16:58 | 17 март 2022
Обновен: 12:27 | 25 април 2024

Танковете задръстиха "Дунав мост" (ВИДЕО)

Военна техника влезе от Румъния у нас, МО каза накъде отива

По материала работи: Слав Велев
Танковете задръстиха "Дунав мост" (ВИДЕО)

Снимка и видео: Фейсбук/Galin Ginchev

Тирове с танкове и военна техника задръстиха движението по "Дунав мост" при Русе на влизане в България от Румъния, съобщават очевидци. Военна техника се придвижва по националната пътна инфраструктура. На 15 март  от Румъния към учебен полигон "Ново село" се е придвижила военна автоколона. С нея са транспортирани личен състав и бойна техника на пехотата, уточниха от Министерството на отбраната.

Придвижването е във връзка с ротация на формирование от Сухопътните войски на САЩ, което от 16 март се включи в съвместната българо-американска подготовка "Joint Training" на учебния полигон. 

От министерството уточниха, че днес и утре два военни вертолета ще изпълнят полети от Румъния към учебен полигон "Ново село" и обратно.

Съвместната подготовка се провежда от януари до юни тази година в рамките на планираните през 2021 г. учения на Българската армия в страната и чужбина. Формированията от Сухопътните войски на САЩ в Европа участват в нея на ротационен принцип.

В "Joint Training"  участват сили и средства от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия. Съвместните учения повишават боеспособността на българските въоръжени сили и допринасят за оперативната съвместимост в национален и в съюзен формат, информират още от МО.

Коментари

Новини Варна