IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
10:07 | 18 март 2022
Обновен: 01:06 | 25 април 2024

Радев: Който даде оръжие на Украйна въвлича България във война (ВИДЕО)

Питайте Кирил Петков за ареста на Борисов, заяви президентът

По материала работи: Слав Велев
Радев: Който даде оръжие на Украйна въвлича България във война (ВИДЕО)

Кадър: БНТ

Румен Радев: Този, който вземе решение за предоставяне на ПВО, трябва да излезе и да обясни цената

Трябва да бъдем солидарни с украинския народ и да помагаме с всичко, което можем, но който вземе решение за предоставяне на въоръжение и по този начин въвличане на България във войната, трябва да може да се изправи пред обществото и да обясни какъв е рискът, защото цената винаги се плаща от гражданите, а не от политиците. Това каза президентът Румен Радев, който е на посещение в Стара Загора, предаде БНТ.

Каза, че нашата основна задача е да не допуснем гражданите, стратегическите ни обекти, като ядрената ни централа, да останат без адекватна противовъздушна отбрана. Виждате, че на териториите на съседни държави падат дронове със заряди. Ние не трябва да допуснем това да се случи на наша земя, каза той.

На въпрос дали арестът на Борисов е отвличане на вниманието от посещението на американския министър на отбраната, Радев каза, че за това трябва да се попита премиера.

Категоричен е също, че решение за ПВО трябва да се вземе от парламента.

"Всеки, който вземе това решение, трябва да излезе пред хората и да обясни риска и цената на това", каза той.

Президентът очаква след срещата с Лойд Остин МС да даде ясна информация.

Радев пак повтори, че предоставянето на ПВО е въвличане на България във взимане страна в тази война.

За ареста на Борисов Радев каза: Не се меся в работата на правоохранителните органи, но справедливостта не е възтържествувала, докато не се произнесе съда, това е по закон. Трябва да питате Кирил Петков дали ареста на Борисов е димка, която да отвлече вниманието от посещението на военния министър на САЩ и последващите решения, заяви президентът в отговор на журналистически въпрос. 

 

Коментари

Новини Варна