IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
13:00 | 18 март 2022
Обновен: 22:27 | 18 април 2024

Петков успокоява: Не отиваме на война, няма да даваме ракети

"Възраждане" организира протест срещу посещението на Лойд Остин

По материала работи: Слав Велев
Петков успокоява: Не отиваме на война, няма да даваме ракети

Снимка: Фейсбук/Kiril Petkov

"Никой не отива на никаква война, никакви ракети няма да се дават на Украйна", настоя премиерът Кирил Петков, в отговор на въпрос дали ще изпращаме оръжия на Украйна. 

По думите му страната ни оказва пълна подкрепа на Украйна, но само с хуманитарна помощ, изпращане на медикаменти и посрещане на бежанци.

"Ние не сме в НАТО, ние сме НАТО. Никой не е говорил с мен от САЩ да искат нещо свързано с оръжие. НАТО трябва да работи координирано по източния фланг, за да имаме сигурност. Нито ПВО, нито специални ракети... Опитват да насаждат страх в хората. България няма да ходи в Украйна за военни действия", увери Петков.

"Това, което не бе построено за 12 години, е на път да бъде завършено в следващите 3 месеца. През последните 3 месеца бе свършена повече работа, отколкото за цяла година преди това. Гръцката газова връзка осигурява реална диверсификация и енергийна независимост за България", заяви още премиерът по време на инспекцията на газовата връзка с Гърция.

В същото време стана сяно, че от ПП "Възраждане" организират протест срещу посещението на Лойд Остин у нас.

„Единствената роля, която България има в този конфликт, е посредническата, която не можем вече да изпълняваме, тъй като Русия вече ни обяви за непрителска страна". Това каза лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов на брифинг в Народното събрание, предаде БНР.

Според него позицията на България по войната в Украйна е „държавна измяна“.

„Възраждане“ организира протест срещу посещението на министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин.

„Партията няма да допусне малкото въоръжение, с което България разполага, да бъде дадено на Украйна и страната да бъде въвлечена в конфликта“, каза още Костадинов.

Коментари

Новини Варна