IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
09:10 | 30 март 2022
Обновен: 22:14 | 24 април 2024

Колко са 8 сек.? "Протяжният" разговор на Петков с Байдън на ВИДЕО

Според МС срещата продължила и след осемте секунди, но не ги снимали

По материала работи: Слав Велев
Колко са 8 сек.? "Протяжният" разговор на Петков с Байдън на ВИДЕО

Точно 8 секунди е продължила "срещата" на Кирил Петков с Джо Байдън, с която българският премиер се похвали надълго и нашироко, показва видеозапис от събитието от Министерския съвет, публикуван от БТА.

В петък Петков разказа за разговор с американския президент в рамките на срещата на лидерите на ЕС в Брюксел, в който българският премиер обяснил "как корупцията може да бъде инструмент на Путин в страните от Балканите".

"Той ми каза: "Абсолютно вярвам в това, което казваш". Аз дадох и примера за Турски поток, където е факт, че 3 млрд. лв. бяха изхарчени от нашите пари за тръба, която не можем да използваме и явно джиповете на "Аркад" се намериха в къщи, като на госпожа Арнаудова. Точно това е инструментът, работиш с политическата вихрушка, ако си Путин, караш ги да харчат национални пари за твои проекти и го работиш през корупция. Това не е само в България", разказа Кирил Петков.

Тогава в думите му най-силно впечатление направи поредният езиков гаф, в който употреби думата "вихрушка" вместо "върхушка". След като видеозаписът, с кадър от който самият той се похвали във фейсбук, доби популярност в социалната мрежа, без отговор остава въпросът какъв разговор в действителност е провел с Байдън за 8 секунди.

„Премиерът Кирил Петков се е срещнал с президента на САЩ Джо Байдън на 24 март и това не е онова 8-секундно поздравяване, посочено от ГЕРБ. Това са само протоколни кадри, преди началото на заседанието на Европейския съвет, а срещата между министър-председателя и президента на САЩ се състоя по-късно“, обясниха от Министерския съвет пред 24 часа.

Ако наистина е имало и по-дълга среща, то екипът на Кирил Петков за втори път прави гаф по отношение на среща на премиера и висши американски представители. Никой не се беше сетил да снима и как българският министър-председател говори с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен. Тогава, за да информират все пак за проведен разговор, им се наложи да използват снимка от Фейсбук на македонския премиер Димитър Ковачевски, но изрязаха македонеца.

Впоследствие прехвърлиха фала към Брюксел, обявявайки, че снимката им била изпратена оттам.

Коментари

анонимен ( преди 2 години )
Повече от 8 сек. за разговор с Байдън не са необходими, след 10 дек. той вече не помни за какво е говорил преди това!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна