IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
15:00 | 10 април 2022
Обновен: 21:26 | 26 април 2024

Слави: Нямам причина да оттеглям кандидатурата на Каримански

Ива Митева хвърли бомба: Техният кандидат ще съди вицето Василев

По материала работи: Слав Велев
Слави: Нямам причина да оттеглям кандидатурата на Каримански

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обяви с пост във "Фейсбук", че няма никаква причина да оттегля кандидатурата на Любомир Каримански за управител на БНБ.

По думите му цялата история за избор на управител на БНБ започва да прилича на мелодрама с елементи на сапунен сериал.

Ето и цялата позиция на лидера на ИТН:

Цялата тази история за избор на управител на БНБ започва да прилича на мелодрама, с елементи на сапунен сериал.

В България има закони, най-добре е те да се спазват. Всичко останало са емоции и фантазии. Няма абсолютно никаква причина да оттеглям кандидатурата на Любомир Каримански.

Защо казвам това през фейсбук? Защото явно някои хора от дума не разбират и създават напълно излишен шум в медийното пространство. Няма да оттегля кандидатурата на Любомир Каримански - той е добър специалист и достоен кандидат.

Любомир Каримански ще заведе дело срещу вицепремиера Асен Василев, тъй като се чувства засегнат от думите му, каза Ива Митева от ИТН.

„Вчера в едно радио един вицепремиер си позволи да каже, че господин Каримански е сложил подписа си с под документ, с който са откраднати 1 милион лева от служител на банката. Не може така да се хвърля кал върху хората. Не може с такава лекота това да се прави и затова е съдебната ни система. Надявам се тя да даде отговорите на всички въпроси“, отбеляза Ива Митева пред bTV.

"Говорим за парламентаризъм, а в същото време наблюдаваме антипарламентаризъм, той е опасно за свободата. ... Не смятам, че е нормално в един от коалиционните партньори да е съсредоточена цялата фискална и парична система на България. Това не е добър знак", коментира депутатката от ИТН пред БНР.

Според нея случващото се в Народното събрание през последните дни показва, че политическата система се е изхабила и има криза на политическите кадри: "Мисля, че вече е време да помислим и за нова изборна система". 

Ива Митева изтъкна, че за съдебната реформа е необходима работа с опозицията, за да бъде постигнато необходимото мнозинство.

За предложението на „Демократична България“ и БСП кандидатурите за управител на БНБ да бъдат оттеглени, Иве Митева коментира, че това не е решение: "Ако направим това, няма смисъл да бъдем повече в Народното събрание".

Коментари

опетков ( преди 2 години )
Политическата система се била изхабила. И това го казва уж юристка. Това ли са ти експертите, чалгарю? И каква "нова" система ще измислиш, бе мисирке? Ами ти два грама мозък нямаш. Баш чалгарят на републиката ви събра като *** от протестите и улиците. Хора без всякакъв политически опит и най-вече без морал.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна