IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
България
17:00 | 18 април 2022
Обновен: 00:34 | 24 април 2024

Променят подготовката на шофьорите, най-много катастрофи ставали заради човешки грешки

Димитър Илиев стана съветник на премиера по въпросите на пътната безопасност

По материала работи: Слав Велев
Променят подготовката на шофьорите, най-много катастрофи ставали заради човешки грешки

Най-много пътни инциденти стават от човешки грешки. Това заяви популярният български автомобилен състезател Димитър Илиев, съветник на премиера Кирил Петков по въпросите на пътната безопасност, цитиран от БТА.

Той подчерта, че по тази причина цялата учебна методология по подготовката на водачите трябва да бъде актуализирана, залагайки се на идеята за обучение през целия живот.

Димитър Илиев участва в провелата се днес координационна среща между различни отговорни институции, на която бяха обсъдени приоритетни политики в тази област и начертани конкретни стъпки за повишаване на пътната безопасност.  

Експертът подчерта, че вече са небелязани краткосрочни мерки, за които още днес ще започне засилен контрол.

От днес започва засилен контрол за използване на колани на задната седалка на автомобила, както и използване на специални детски столчета, обяви той. Това са мерки, които веднага ще дадат резултати, смята съветникът на премиера по пътна безопасност.

За пълна нетолерантност към наглите шофьори и към тези, които съзнателно се качват зад волана след употреба на алкохол, призова още Димитър Илиев. Той допълни, че лошите пътища в страната също са причина за множество инциденти.

Коментари

Новини Варна