IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
10:00 | 19 април 2022
Обновен: 17:04 | 26 април 2024

Трагедия на пътя Русе - Разград. Семейство с бус и каравана се заби в камион (СНИМКИ)

Загина бащата, жената и двете им деца "берат душа"

По материала работи: Слав Велев
Трагедия на пътя Русе - Разград. Семейство с бус и каравана се заби в камион (СНИМКИ)

Снимки: ОДМВР-Разград

Касапница на път Е-70 (Русе - Разград) е станала след тежка катастрофа тази сутрин. Ударили са се камион и микробус. В буса е пътувало семейство с две деца. Шофьорът е загинал на място. Жената и двете деца са в тежко състояние.

Сигналът за тежкото произшествие е получен в 05.24 часа на тел.112. Микробус „Пежо“ с прикачена каравана, управляван от 39-годишен мъж от разградското село Ясеновец, пътува от Дунав мост към Разград. На излизане от село Осенец, на 100-ина метра след бензиностанцията, водачът губи контрол над буса, навлиза в лентата за насрещно движение и се удря челно в товарен „Мерцедес“, шофиран от 62-годишен мъж от село Дянково, съобщават от ОД на МВР - Разград.

При сблъсъка са пострадали возещите се в микробуса: 29-годишна жена от Ясеновец с двете си деца – момче на 5 години и момиче на 3 години. Водачът на буса е починал малко по-късно в болницата. Жената е в кома, настанена в ОАИЛ, състоянието на децата към момента се изяснява.

Досъдебно производство по чл. 343 от НК във връзка с тежкия пътен инцидент ръководи Окръжна прокуратура в Разград.

Продължава огледа на местопроизшествието. Движението по главния път не е преустановено, но водачите следва да се движат с повишено внимание в района на инцидента.

Коментари

Новини Варна