IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
10:45 | 9 май 2022
Обновен: 02:06 | 19 април 2024

"Неподкупен катаджия" не е утопия. Кога ли ще го видим на пътя с палката?

Шефът на КАТ-София: Хванахме нагли корупционни схеми

По материала работи: Слав Велев
"Неподкупен катаджия" не е утопия. Кога ли ще го видим на пътя с палката?

Корупционни схеми в КАТ-София, които са допринесли държавата да се ощети с милиони левове, са разкрити в последните седмици и месеци. Това разказа два пъти уволняваният и възстановяван шеф на КАТ-София Тенчо Тенев в предаването на бТВ „120 минути“. Той разказа за няколко схеми, които са разкрити напоследък.

 Едната от тях е включвала 12 служители на пътната полиция, които са помогнали само през 2021 г. около 240 товарни влекачи да се пререгистрират като специални автомобили, от което собствениците им са спестили към 3-4 хиляди лева от всяка превозно средство. „То се вижда, че е товарен влекач, но в документацията, с която са направили пререгистрацията, няма никакъв документ, който да доказва нещо друго. Само от това щетата за държавата е милиони, при това сме проверили тази дейност само за 2021 г., не знаем все още от колко години продължава схемата“, разказа Тенев. Тенев обясни с подробности и за двете си уволнения от КАТ, които са били направени под натиск от високо ниво. Според него понятието "неподкупен катаджия" не е утопия.

Коментари

Новини Варна