IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
13:00 | 17 май 2022
Обновен: 15:08 | 25 април 2024

СДВР потвърди разпита на Йомов, издирва участници в среднощния екшън (ВИДЕО)

Футболистът на ЦСКА разказал, че след конфликт на бензиностанцията баща му произвел изстрели по двама души

По материала работи: Слав Велев
СДВР потвърди разпита на Йомов, издирва участници в среднощния екшън (ВИДЕО)

футболистът на ЦСКА Георги Йомов/Снимка: Lap.bg

В процеса на първоначалните действия за изясняване на случая е установен и разпитан 24-годишен мъж, който дал обяснения, свързани с инцидента, обявиха от СДВР по повод екшъна на Околовръстното шосе в София. Става дума именно за футболиста на ЦСКА Георги Йомов.

В столичната полиция продължава работата за изясняване на фактите и обстоятелствата около инцидента на Околовръстното шосе в София, в района на бензиностанция на разклона за кв. "Бояна", откъдето към 22:25 часа е подаден сигнал за стрелба. На място незабавно са изпратени екипи на полиция и Бърза помощ.

Продължават процесуално-следствените и оперативно-издирвателни действия в рамките на образуваното досъдебно производство, гласи още информацията от СДВР.

Часове наред продължават претърсванията, периметърът около имота е отцепен. До задържането на Йомов се стига след като е разпитан в 7-мо Районно управление.

Пред разследващите футболистът е разказал, че на бензиностанцията е станал конфликт между брат му и група непознати. Впоследствие брат му се обадил на баща им, а след пристигането му той е произвел изстрели по двама души.

Простреляните са 26-годишният Марио Вълчев и 36-годишният Иван Петров. Вълчев е прострелян в двата крака, опериран е, контактен е, разпитан е и е освободен от болницата. Петров е настанен във ВМА. На местропроизшествието са намерени 3 гилзи и 1 патрон от 9 мм пистолет, предаде БНТ.

Прегледани са камерите на бензиностанцията. Полицията издирва брата и бащата на Георги Йомов. По случая е образувано досъдебно производство. Очаква се да стане ясно дали прокуратурата ще повдигне обвинение на футболиста на ЦСКА. Засега от футболния клуб отказват коментар.

Вижте още в репортажа на Кристиян Гаров ТУК

Коментари

Новини Варна