IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
15:00 | 30 май 2022
Обновен: 00:58 | 25 март 2024

Убийството на Алена Щерк е извършено по особено жесток начин (ВИДЕО)

Основният заподозрян е бившият й приятел Виктор Спига

По материала работи: Слав Велев
Убийството на Алена Щерк е извършено по особено жесток начин (ВИДЕО)

Кадър: Нова

Полицията и прокуратурата с подробности за убийството на Алена Щерк, която бе открита мъртва в неделя край Радомир. Основният заподозрян е бившият приятел на Алена Щерк – Виктор Спига.

„На този етап доказателствата сочат, че имено бившият й приятел е извършител на действието. Установено е, че нейното тяло е превозено с личния й автомобил,  в него има и кръв, а автомобилът е управляван именно от Виктор.”, заяви зам.-градския прокурор Иво Илиев. По думите му друга индикация за това, че деянието е извършено от Спига е, че той е напуснал страната.

„По първоначална информация има множество удари по главата и травма несъвместима с живота. Повигна се ново обвинение за убийство, извършено по особено жесток начин”, допълни Илиев, цитиран от Нова ТВ.

Основният заподозрян за убийството на Алена Щерк – бившият й приятел Виктор Спига, е бил задържан в Асколи Пичено, Италия от местната полиция. Това е станало в 00:20 италианско време, (01.20 българско), докато се е връщал в хотела, където се е бил настанил. Колата също е намерена.

 

IT специалистката изчезна преди няколко дни. Вчера нейни приятели откриха тяло й в района на Батановци. Предполага се, че именно там жената е изчезнала.

Коментари

Новини Варна