IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
15:15 | 31 май 2022
Обновен: 18:05 | 25 април 2024

Щерк е поредната жертва на домашно насилие, 3 пъти се жалвала в полицията от Спига

Пореден случай: Мъж бие жена си и я заплашва с нож в София

По материала работи: Слав Велев
Щерк е поредната жертва на домашно насилие, 3 пъти се жалвала в полицията от Спига

Алена Щерк

Алена Щерк е поредната жертва на домашно насилие у нас. От СДВР информирах, че убитата е подавала сигнали в полицията за упражнявано срещу нея насилие. Сигналите са три и са следните:

На 02.02.2022 г. в Трето РУ е получен сигнал по телефона от 47-годишна жена - обяснила, че е притеснявана от бившия си приятел. Адресът е посетен от полицейски патрул. Мъжът е предупреден. Потърпевшата е поканена да подаде жалба в районното управление, което не се е случило.

На 11.02.2022 г. на тел. 112 е получено съобщение от 47-годишна жена за скандал между нея и бившия й приятел. Сигналът е насочен към Шесто РУ. При посещението на адреса от екип на районното управление мъжът не е открит, не са установени данни за физическо насилие. Жената отново е поканена да подаден заявителски материал, но тя не се е явила в РУ.

На 11.04.2022 г. в Седмо РУ Алена Щерк заявява, че бившият й приятел не е върнал в определения срок личния й автомобил, който тя доброволно му е дала да ползва. По случая е образувана преписка и материалите са изпратени в прокуратурата.

В същото време Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 40-годишен мъж за закана с убийство и нанасяне на телесна повреда на жена в условията на домашно насилие.

На 17 май около 21 часа в жилище в ж.к. "Красно село" в София, обвиняемият С.П. се заканил с убийство на Е.В., като държейки нож ѝ казал: Ще те убия.

На 29 май обвиняемият С.П. нанесъл удари на Е.В. и ѝ причинил лека телесна повреда, изразяваща се в кръвонасядане на дясната ушна мида и контузия на лявата предмишница, съобщиха от прокуратурата.

Предвид възможността обвиняемият да извърши друго престъпление, прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо С.П.

Коментари

Новини Варна