IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
09:45 | 3 юни 2022
Обновен: 11:52 | 24 април 2024

Надзирателите отново протестeстират

Предстои среща в Министерството на правосъдието

По материала работи: Слав Велев
Надзирателите отново протестeстират

Снимка: Черно море/АРХИВ

Синдикатът на служителите в затворите в България получи покана за участие в среща от 14:00 часа в Министерството на правосъдието. Въпреки това синдикатът е взел решение, че националният предупредителен протест на надзиратели и съдебни охранители в страната утре ще се състои, съобщиха от организацията.

Синдикатът е взел и решение за непоемане на ангажимент за отмяна на общите протестни действия със Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) и готвения съвместен национален протест в София, на 12 юни. Решението ще се спазва до поемане на конкретни ангажименти от страна правителството, министърът на правосъдието, министърът на вътрешните работи и обединение на страните около становище за неотложност от адекватна и предвидима политика по доходите в Сектор „Сигурност“, както и гаранции за ефективен социален диалог водещ до конкретни положителни резултати във връзка с необходимостта от реформи.

На 3 юни служителите на системата на затворите и съдилищата ще проведат протестни демонстрации в 18 града. Те ще се състоят пред съответните сгради на Министерството на правосъдието по месторабота, под надслов „Продължаваме протеста“ и няма да възпрепятстват по никакъв начин работата на структури и звена в които се провеждат, уточняват от синдиката. В протеста ще участват и свободни от изпълнение на задачи служители на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и Главна дирекция „Охрана“ от София, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Варна, Пазарджик, Шумен, Видин, Велико Търново, Враца, Бобов дол, Белене, Ловеч, Кърджали, Елхово, Силистра, Бургас и Бойчиновци.

В някои от населените места кампанията ще премине под обща организация и с участието на полицаи, пожарникари и служители на МВР членове на СФСМВР, допълват от синдиката на служителите в затворите.

Коментари

Новини Варна