IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
11:15 | 3 юни 2022
Обновен: 18:34 | 27 март 2024

Цирк "София"! Каруцари на протест: Имаме талони. Пием, но не караме (ВИДЕО)

Полицията все още не е започнала проверки, защото няма указания от общината

По материала работи: Слав Велев
Цирк "София"! Каруцари на протест: Имаме талони. Пием, но не караме (ВИДЕО)

Кадър: Bulgaria ON AIR

Забрана за движение на каруци по улиците на столицата влезе в сила от вчера. Причината е честите нарушения на водачите, като отнемане на предимство, движение по тротоари, както и в насрещното платно. 

В столичния квартал "Христо Ботев" повечето от хората използват каруци за работата си. Повече от 15 години Кирчо, именно по този начин изкарва прехраната за семейството си, предаде Bulgaria ON AIR. От 1 юни официално той вече няма право да използва коня и каруцата си по улиците на София. 

"Имаме си талонче за каручката. Всичко е регистрирано. Няма да продам коня и каруцата. Може да затворим пътя за летището. Ще стачкуваме. Днес един каруцар няма. Страх ги е да не дойде някой да ги товари", каза Кирчо. 

Причината да се ограничи движението на каруците в София е заради честите нарушения на водачите, казват от Столичната община. 

"Няма такива работи. Те си бибиткат като им пречим малко на пътя, но нищо нередно не правим. Събираме си по кофите каквото има - железа и връщаме на вторични суровини. Аз карам нормално, не караме пияни. Трезви сме си. Когато пием не караме", допълни Кирчо.  

Не всички от квартала обаче са съгласни, че каруците трябва да продължат да се движат по улиците. 

"Защото ще е по-чиста София и по-лесно ще се шофира. Конете ще ги гледат за домашни животни. То не е нормално в една столица да има каруци", заявиха хората.  

При установяване на нарушения компетентните органи задържат превозното средство, а животните ще се предават на "Екоравновесие". След наложената забрана от полицията все още не са започнали проверки, тъй като не са получи указания от общината.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Коментари

Новини Варна