IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
15:15 | 3 юни 2022
Обновен: 01:08 | 19 април 2024

Нинова: Разпродават ВМЗ-Сопот зад гърба ми! Сменяме борда

"Няма да позволим държавните дружества да се разпарчетосват и разпродават", заяви вицепремиерът

По материала работи: Слав Велев
Нинова: Разпродават ВМЗ-Сопот зад гърба ми! Сменяме борда

Ръководството на "Държавната консолидационна компания" взе решение да смени борда на ВМЗ-Сопот. За първото тримесечие на 2022 г. управляващият в момента борд реализира загуба в размер на 1,640 млн. лева. Досегашното ръководство е отказало и да преведе дивидента от печалбата на дружеството за миналата година, който е 3 млн. лева.

Това съобщи на извънреден брифинг днес вицепремиерът и министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, предаде Bulgaria ON AIR.

"Няма да позволим държавните дружества да се разпарчетосват и разпродават. Ръководството на ВМЗ-Сопот е обявило продажба зад гърба ми на обособени части, представляващи собственост на ВМЗ. Разбрахме случайно за тази разпродажба", каза Нинова. Тя уточни, че става дума за почивна база в Старосел, хотел в Сопот, сгради в Калояново.

Нинова прочете и имената, които влизат в новото ръководство на ВМЗ - Сопот: Иван Василев Иванов - доскорошният областен управител на София - област, Мариан Кънчев Йовчев, Камен Николов Шаралиев, съобщи БГНЕС.

"Ще покажем, че държавните предприятия могат да се управляват професионално, компетентно, печелившо и с грижа за работниците. Който не отговаря на тези изисквания, ще трябва да се разделяме", подчерта Нинова.

Коментари

Новини Варна