IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
14:45 | 19 август 2021
Обновен: 21:29 | 18 април 2024

Кирил Петков поиска оставки във ВМЗ - Сопот

На прицел са четирима от борда на фирмата

По материала работи: Ставри Таргов
Кирил Петков поиска оставки във ВМЗ - Сопот

Министърът на икономиката Кирил Петков поиска оставките четирима от членовете на Съвета на директорите на ВМЗ-Сопот. Той обяви това пред журналисти след среща с ръвководството на фирмата и синдикатите.

Причината за поисканите оставки е лошото управление на завода от април насам. Ако членовете на Съвета на директорите не се оттеглят доброволно от постовете си, Петков е готов да ги уволни. Едновременно с това Кирил Петков призова и директора на Българската консолидационна компания (БКК) да си подаде оставката.

Според Петков "не може да имаме проблеми с язовирите, във ВМЗ да има такива лоши резултати в последния момент и да казваме, че тази държавна компания си върши работата. Ако не си подадат оставките, моята идея е поне там, където имам директен контрол - в БКК, да уволня изпълнителния директор, ако той сам не иска да си тръгне", подчерта той.

Кирил Петков изрази надежда новият член на УС на компанията, който е назначен от самия него, да бъде избран за изпълнителен директор и той да води политиката на държавата.

„Когато сме сигурни, че няма течове, няма кражби, корупция и хората стоят зад интереса на държавата, съм сигурен, че предприятия като ВМЗ могат да бъдат много успешни, дори и под собстевността на държавата", каза още Петков.

Работниците във ВМЗ-Сопот са готови за протест, тъй като не са доволни от начина, по който се управлява предприятието.

Министърът на икономиката отново коментира и темата със своето гражданство след разговора между ДПС и Румен Радев вчера по време на консултациите.

„Искам да благодаря на президента вчера, защото той го каза най-добре. Наистина България ми е в сърцето. Който, каквото иска да говори, аз съм влязъл в тази роля, защото милея за родината”, каза той.

„Много бивши конституционни съдии казаха, че самите актове са стабилни, така че моята роля е да не губим нито ден. Много биха се радвали някои от нашите опоненти да ни разсейват с такива реално маловажни за държавата теми”, добави той, цитиран от "Нова".

Коментари

Евгени ( преди 2 години )
Медиите, моля, да спрат да титуловат в статиите си това лице министър! Излагате се в медийното пространство!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 1
Новини Варна