IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
11:15 | 4 юни 2022
Обновен: 04:24 | 25 април 2024

Нова измама - не, технически проблем! Как моторист плати, без да зареди гориво (ВИДЕО)

След като взех пистолета, колонката започна автоматично да отчита някакви стотинки, разказва потърпевшият

По материала работи: Слав Велев
Нова измама - не, технически проблем! Как моторист плати, без да зареди гориво (ВИДЕО)

Кадър: YouTube/Мирослав Димов

Моторист плати за гориво, без да е зареждал в столична бензиностанция от голяма верига. Мирослав Димов качва клип със случката в интернет и събира хиляди реакции и споделяния.

Преди дни Мирослав решава да зареди гориво от столична бензиностанция, част от една от големите вериги у нас. Още при вдигането на пистолета за зареждане обаче, сумата започва да се трупа, предаде Bulgaria ON AIR.

"След като взех пистолета, колонката започна автоматично да отчита някакви стотинки", сподели той.

Мирослав има канал в YouTube и когато е с мотора си винаги снима. Успява да заснеме ситуацията, след което споделя видеото. Налага му се да заплати 77 стотинки за бензин, който не е излязъл от пистолета.

"Аз извиках служител на бензиностанцията, за да му покажа, че наистина не съм сипал гориво. Казах и на касиерката да спре колонката, а тя каза, че сутринта ще сигнализира. Не съм сипал и една капка гориво", каза още той.

От Държавната агенция за метрологичен и технически надзор виждат видеото на Мирослав и се самосезират. Направена е проверка във въпросната бензиностанция и е установено, че не става въпрос за измама.

"Касае се изцяло за технически проблем в маркуча", посочи Георги Десев от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор

От Агенцията обясняват още, че такъв проблем е възможно да възникне на всяка колонка при зареждане на гориво, но вероятността е минимална. А техническия проблем описват така: "Докато пистолетът е вертикално нагоре, клапанчетата, които са накрая на пистолета, не сработват и е възможно част от горивото да премине в системата за изсмукване на парата".

Ако потребителите срещнат такъв проблем, трябва да информират служител на обекта и да се затвори колонката.

От веригата бензиностанции са предприели съответните мерки по отношение на служителите на обекта, които в този случай не са реагирали в съответствие с вътрешните правила, и поднасят своите извинения.

Вижте повече в репортажа на Виолета Манчева.

Коментари

Коев ( преди 1 година )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна