IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
15:15 | 4 юни 2022
Обновен: 00:07 | 26 април 2024

Официално откриват лято 2022 в България на "Златни пясъци"

Става ли пак златна сянката по морето? Ето цените

По материала работи: Слав Велев
Официално откриват лято 2022 в България на "Златни пясъци"

Летният туристически сезон тази година ще бъде открит символично на 11 юни в к.к. "Златни пясъци" от министъра на туризма Христо Проданов. Въпреки това всеки курорт сам решава кога да открие активния си сезон. Към настоящия момент по много от морските плажове тече усилена подготовка и поставяне на чадъри и шезлонги от концесионерите.

Миналото лято заради пандемията Министерството на туризма намали концесионните такси и наемите с до 50%, пропорционално на отстъпката от цената на чадърите и шезлонгите за летовници. Сега обаче такава мярка срещу COVID-19 не се предвижда.

На плажовете "Смокиня“ и "Каваци“ тази година туристите ще заплащат 6 лв. за чадър и 7 лв. за наем на шезлонг. В Крайморие чадърите тази година са на цени 8 лв., а шезлонгите 6 лв. 

Край на безплатните чадъри и шезлонги на бургаския плаж. На северния плаж в Бургас чадърите и шезлонгите са на доста по-ниски цени. Чадърът и шезлонгът са по 1,20 лв., а пакетът от два шезлонга и чадър е 3,60 лв. Въпреки въвеждане на такса за плажните принадлежности тази година, цените на плажа в Бургас остават символични.

Цените на различните плажове в Слънчев бряг са с леки разлики. На Северния плаж почиващите ще платят по 9 лв. за шезлонг и чадър, а на Централния и Южния цените са по 10 лв. за същите артикули.

Летовниците в Обзор тази година също ще имат избор между два плажа на различни цени. На Централния плаж чадърите и шезлонгите са по 7 лв., а на Обзор-Юг по 3 лв., съобщава кореспондент на bTV.

Коментари

Новини Варна