IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
14:45 | 12 юни 2022
Обновен: 21:21 | 18 април 2024

Лена Бориславова: Готови сме за избори

ПП ще положи всички усилия да не се стига до тях, заяви началникът на кабинета

По материала работи: Слав Велев
Лена Бориславова: Готови сме за избори

Кадър: БНТ

Партия "Продължаваме промяната" е готова за нови избори, но ще направи всичко възможно да не се стига дотам. Ако не успеем да избегнем нови избори, ние сме готови. Това заяви началникът на кабинета Лена Бориславова. Тя и заместник-председателят на парламента Мирослав Иванов откриха офис на партията в Ямбол, предаде БНТ.

По думите ѝ "причината е много проста - трябва да има действащо Народно събрание, което да приеме онези 22 закона, които гарантират едни 13 милиарда да влязат в сметката на българина, българските домакинства и бизнеса".

Лена Бориславова допълни, че към момента усилията на правителството са концентрирани в приемането на актуализацията на бюджета от страна на парламента и не се търсят заместници на министрите от "Има такъв народ", които подадоха оставки.

Заместник-председателят на Народното събрание Мирослав Иванов заяви, че се надява новата рамка на бюджета да бъде приета, но посочи че са възможни и сценарии, целящи дестабилизация на правителството.

"Неведнъж бяхме свидетели на координирани акции от трите формации от опозицията. Сега съм почти сигурен, че ИТН ще се присъединят към тях, неведнъж сме имали такива сигнали", каза още Мирослав Иванов.

Коментари

Новини Варна