IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
16:45 | 16 юни 2022
Обновен: 23:56 | 22 април 2024

Назначават нови шефове в МВР

Всяка областна дирекция със зам.-директори

По материала работи: Слав Велев
Назначават нови шефове в МВР

Повече шефове ще бъдат назначени в системата на МВР искат управляващите. Да бъде създадена нова длъжност в МВР – зам.-директор на главните дирекции и на областните дирекции, предвиждат промени в Класификатора на длъжностите в администрацията (КДА), които са пуснати за обществено обсъждане. От мотивите става ясно, че това се налагало заради повишената административна работа на директорите. С промените ще бъде увеличен броят на хората в МВР на ръководни позиции, които се занимават с административна работа, а не на хората, които реално работят срещу битовата и организираната престъпност, пише "Труд".

По-малго години трудов стаж ще бъдат необходими за ръководните длъжности в администрацията, гласят още проверените в КДА. За длъжностите, за които сега се изискват 8 години стаж, ще бъдат изисквани само 7 години. За тези, за които сега са нужни 7 години, ще изискват 6 години стаж и т.н. Предвижда се да бъдат намалени изискванията за стаж за всички ръководни постове, както и за две експертни нива в администрацията.

Коментари

Новини Варна