IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
10:00 | 24 юни 2022
Обновен: 00:21 | 24 април 2024

Баба обгоря, в болницата е, загасила запалило се в тиган олио с… вода!?

Мъжът й е вдишал газовете от пожара

По материала работи: Слав Велев
Баба обгоря, в болницата е, загасила запалило се в тиган олио с… вода!?

Възрастно семейство от Пловдив пострада, след като жената се опитала да загаси с вода запалило се в тиган олио. Това само разпалило огъня и 70-годишната домакиня е с изгаряния, а съпругът й, който е на 76, е вдишал газовете от пожара. Това се е случило малко след 13 часа в дома им на ул. "Ракита".

По случая е образувано досъдебно производство. От Пожарната апелират домакините да не оставят без наблюдение храната и електроуредите, докато готвят. "Никога не оставяйте мазнина да се загрява в тигана, без да сте наоколо. Маслата имат способността да се възпламеняват спонтанно при определена температура. Пазете всичко запалимо далеч от печката. Горещото олио пръска и може да възпламени хартия, дреха, дърво или пластмаса много лесно и запомнете никога не го гасете с вода! Използвайте прахов или СО2 пожарогасител, а ако нямате такива, хвърлете одеяло!", казват огнеборците.

Коментари

Новини Варна