IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
14:30 | 2 юли 2022
Обновен: 06:04 | 5 май 2024

"Продължаваме промяната" и БСП се сближиха

Ние сме на разположение, увери Нинова

По материала работи: Слав Велев
"Продължаваме промяната" и БСП се сближиха

Снимка: БТА

Пред нас има много тежка и отговорна задача – в рамките на всички кризи, които имаме, да успеем все пак да съберем мнозинство за едно правителство, което да работи за интересите на хората, както беше и първият кабинет, който направихме. С тези думи номинираният от „Продължаваме Промяната“ (ПП)  за премиер Асен Василев откри консултациите с „БСП за България“ в търсене на подкрепа за съставяне на нов кабинет в рамките на този парламент, предаде БТА.

Разговорите се провеждат в Народното събрание.

От страна на ПП, освен Василев, в срещата участват и съпредседателят на партията Кирил Петков и бившият председател на парламента Никола Минчев

От левицата са лидерът Корнелия Нинова и депутатите Георги Свиленски, Филип Попов, Атанас Зафиров и Румен Гечев.

Василев изрази надежда да бъдат намерени допирните точки за една много стройна и ясна програма до края на годината, която да е като измерител колко добре се справя кабинетът . След това да погледнем назад и да кажем – тези неща ги свършихме, нека да продължим нататък по същия начин, обясни целта Василев.

На свой ред лидерът на БСП Корнелия Нинова започна разговора с една добра, по думите ѝ , новина – от днес няколко от големите търговски вериги са обявили намаление цената на хляба с 20 процента. Това е една от мерките, които ние ви предложихме, вие се съгласихте, имаше много скептици, че хората няма да могат да почувстват намалението -  днес опровергахме това, подчерта тя. Много се радвам, че мерките за преодоляване на високата инфлация, за цените, неравенствата започват да дават резултат, добави лидерът на социалистическата партия.

За нас, посочи тя, беше много важен в предишния кабинет социалният стълб в политиката, мисля, че достойно заедно го защитихме и, стъпвайки на добрите неща, които постигнахме и в икономика, и във финансите, и в социална политика, се радвам, че можем да продължим разговорите как оттук напред да намерим общ път. Нинова увери, че мнението на партията съвпада с обявените приоритети  на „Продължаваме Промяната“  - борба с корупцията, промяна в КПКОНПИ. Към тях от БСП добавят и свои теми, ако бъде съставено правителство  – продължаване на социалния вектор, здравеопазване, образование ,икономика. Левицата припознава и приоритетите на ПП като борбата със стария модел на управление.

Нека да започнем тези преговори, да се надяваме, че ще дадат резултат, ние сме на разположение, увери Нинова.

Коментари

Новини Варна