IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
14:47 | 6 юли 2022
Обновен: 02:09 | 26 март 2024

Задържаха Георги Семерджиев

Той е основен заподозрян за тежката катастрофа, при която загинаха 2 момичета в София

По материала работи: Слав Велев
Задържаха Георги Семерджиев

Извършителят на тежката катастрофа от снощи в София, при която загинаха 2 пешеходки, е задържан. Георги Семерджиев е заловен при спецакция на СДВР и сектор "Кобра", научи БНТ.

Целият им състав от снощи е включен в издирването, което приключи успешно.

Очаква се по-късно днес от полицията да предоставят повече информация на брифинг.

Националната следствена служба поема разследването на тежката катастрофа

Георги Семерджиев беше обявен за издирване, след като причини тежък пътен инцидент и избяга от местопроизшествието.

Сигналът за катастрофата, възникнала в района на бул. „Черни връх“, при която загинаха две млади жени, бе подаден снощи в 23.08 ч. Според данните до момента автомобилът, който мъжът е управлявал, се е движил от НДК с висока скорост, ударил е таксиметрова кола на кръстовището на бул. „Арсеналски”, след което се е блъснал в асансьора на метростанцията. От силния удар колата се e разцепила на две и едната половина удря смъртоносно двете момичета, които по това време са се движили по тротоара.

От полицията потвърдиха, че Семерджиев има множество криминалистични прояви, включително и такива с наркотични вещества. Заради извършени нарушения на Закона за движение по пътищата е с отнето свидетелство за управление.

Коментари

Новини Варна