IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
08:09 | 6 юли 2022
Обновен: 21:25 | 26 април 2024

Тежка катастрофа с жертви в София, издирват виновника и спътницата му

Загинали са две жени - пешеходки, виновният шофьор с джип се състезавал с мотор

По материала работи: Слав Велев
Тежка катастрофа с жертви в София, издирват виновника и спътницата му

Снимка: БНТ

Тежка катастрофа стана късно тази вечер в София на кръстовището на булевардите "Черни връх" и "Арсеналски", предаде БНТ.

Загинаха две млади жени, които са вървели по тротоара. Мъж на 52 години, шофьор на такси, е с контузия на главата. Прегледан е, но е отказал хоспитализация.

Предположенията са, че снощи след 23.00 часа по "Черни връх" се движи черен джип. Той се удря в такси, завърта се и помита асансьора на метростанция "Европейски съюз".

Там се случва и фаталният инцидент - загиват две млади жени. Според пътния експерт Диана Русинова те са се движели по тротоара.

Младеж, който е бил на мястото на инцидента, каза за БНТ, че в джипа е имало две момчета, които са избягали. Това потвърди и Диана Русинова.

Джипът е разцепен на две. Тази сутрин беше изтеглена таксиметровата кола.

Снощи беше съобщено, че катастрофата е между три автомобила и един моторист, но според полицаите на място са се сблъскали само джипа и таксито. Според Русинова е имало надпревара между автомобил и мотоциклет. Мотоциклетът спира на червен светофар, джипът продължава без да спира и се удря в завиващото на зелено такси. Джипът удря двете пешеходки на тротоара.

Според нея този автомобил се е движел с огромна скорост. Става въпрос за системен нарушител с над 45 наказателни постановления. Вероятно става въпрос за човек до 40-годишна възраст.

Тя призова за единна национална политика, която да се бори с тези проблеми.

Повече вижте във ВИДЕОТО

Коментари

Новини Варна