IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
08:30 | 9 юли 2022
Обновен: 21:24 | 25 април 2024

445 акта и 1625 фиша в първия ден от операция "Семерджиев"

Спипали и доведения му брат, шофирал под влиянието на дрога и алкохол

По материала работи: Слав Велев
445 акта и 1625 фиша в първия ден от операция "Семерджиев"

Над 5200 моторни превозни средства са проверени в цялата страна. Това сочат към данните на МВР към 16,00 ч. в петък от проведената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата.

Проверени са 5 274 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 7052 водачи и пътници. До момента са съставени 1625 фиша и 445 акта за установени административни нарушения, съобщават от МВР.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В рамките на първия ден са установени общо 7 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол - 4-ма от тях са шофирали след употреба на алкохол до 0,5 промила, а 3 –ма – с над 1,2 на 1000.

Доведен брат на Георги Семерджиев е задържан в столично районно управление, предаде NOVA.

Мъжът е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Случаят се разследва. 

Той е заловен с наркотици и 2,3 промила алкохол в кръвта при мащабната акция срещу пияни и дрогирани шофьори.

Акцията беше обявена в четвъртък следобед от премиера в оставка Кирил Петков след съвещание с вътрешния министър Бойко Рашков и главния секретар на МВР. Властта обяви война на шофьорите рецидивисти и агресията на пътя, особено под влиянието на наркотици и алкохол.

48 часа след жестоката катастрофа с жертви: Взеха кръвна проба на Георги Семерджиев

 Повод за спецакцита за безопасност на движението по пътищата стана жестоката катастрофа от вторник вечерта, при която загинаха две млади жени в София, пометени от джип на тротоара.

Шофьорът на джипа - Георги Семерджиев, е рецидивист на пътя с над 50 нарушения. Разследва се връзката му с полицейския служител Симона Радева, за която се смята, че е била в автомобила му по време на катастрофата и му е оказала съдействие да избяга и да се укрие.

Междувременно от СДВР разпространиха информация за арест на шофьор с алкохол и наркотици в кръвта, но не потвърдиха дали става въпрос за роднина на Семерджиев.

Към 3 часа, на тел. 112 е подаден сигнал, че в района на „Орландовци“  двама пияни мъже се качват в лек автомобил. Съобщението е предадено на дежурната част на Второ РУ. Сформираният екип от служители предприема незабавни заградителни и издирвателни действия за установяване местонахождението на колата. Десетина минути по-късно тя е засечена в квартала и спряна за проверка. Установена е самоличността на шофьора – 26-годишен столичанин. При извършения му тест с дрегер, уредът е отчел високо съдържание на алкохол в кръвта му, се казва в съобщението на полицията. 

Коментари

Новини Варна