IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
11:45 | 13 юли 2022
Обновен: 07:54 | 18 април 2024

КАТ: Дрогираните шофьори са повече от пияните

Хванаха мъж в София, шофирал след употреба на 3 вида наркотици

По материала работи: Слав Велев
КАТ: Дрогираните шофьори са повече от пияните

Снимката е илюстративна/Drugtest 5000

Дрогираните шофьори са повече от пияните. Това е изводът на шефа на КАТ Тенчо Тенев след като от няколко дни Пътна полиция прави масирани проверки. Ежедневно от КАТ съобщават за резултатите от проверките.

Тенев оцени "стряскащата статистика за нарушенията на пътя". Има над 20 души, заловени с наркотици, има и над 20 отказа за наркотици - тези, които са отказали също са употребили наркотици. Наркотиците са повече от алкохола", уточни Тенев пред бТВ.

Припомняме, че вчера излезе информация за рекорден случай - полицията спря пиян шофьор с 5,11 промила алкохол на Околовръстното в София, в района на бул. "България". 33-годишният мъж е дал положителна проба и за канабис. Проверката на патрулиращите полицаи е направена около 19:30 часа.

Пътни полицаи са видели кола да криволичи и са го спрели за проверка. Поведението му било неадекватно, но е отричал да е пил, разказа Тенчо Тенев.

Масираните проверки за пияни и дрогирани шофьори започнаха след тежката катастрофа в София на бул. "Черни връх" в София, при която загинаха две млади жени. Обвиняем за нея е Георги Семерджиев. След нея правителството обяви "война" на нарушителите и агресивните шофьори.

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 43-годишен мъж, шофирал след употреба на три вида наркотични вещества.

На 12 юли през нощта обвиняемият А.П. шофирал лек автомобил марка по ул. "Калиманци" в София, когато бил спрян за полицейска проверка. Направен му е Drugtest 5000, който отчел, че е шофирал след употреба на амфетамин, метамфетамин и метадон.

По случая е образувано досъдебно производство. Обвиняемият е осъждан. Предвид възможността да извърши друго престъпление, прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия, съобщиха от прокуратурата.

Коментари

някой си ( преди 1 година )
Добре де, а цифри нещо ще дадете ли? Брой спряни, брой тествани, брой резултати?? Щото така сами си плещите глупости. Аз тия данни съм ги търсил и виждал и затова ми е интересно, вие що си пишете (преписвате) тъпотии само
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна