IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
12:15 | 14 юли 2022
Обновен: 23:24 | 18 април 2024

Спипаха 32-годишен дрогиран с тротинетка

Той се движил с над 50 км/ч по пътя между Айдемир и Силистра

По материала работи: Слав Велев
Спипаха 32-годишен дрогиран с тротинетка

Снимка: ОД на МВР - Силистра

32-годишен мъж е засечен от пътни полицаи да управлява електрическа тротинетка по пътя между село Айдемир и Силистра. Тъй като се движел по път с максимално разрешена скорост над 50 км/ч, той бил спрян за проверка. Пробата му за наркотици е отчела, че е под въздействие на амфетамини и канабис, след което му била наложена санкция по Закона за движение по пътищата, съобщиха от ОДМВР-Силистра.

Макар и в случая да не се е стигнало до пътен инцидент, от сектор "Пътна полиция" припомнят, че управлението на индивидуални електрически превозни

Тротинетките могат да се управляват свободно на обособени велоалеи. При липса на велоалея се ползват възможно най-близо до дясната граница на платното за движение.  Забранено е движението им по пътища и улици, където максимално позволената скорост е над 50 км/ч.

Тротинетки не могат да се управляват в зони, забранени за влизане на велосипеди, а също и да се движат по пътна лента или платно само на превозни средства от редовните линии. Максимално допустимата скорост, която водачът може да развие, е 25 км/ч.

Забранени са превозването на други лица и управлението без кормилото да се държи с ръце.

При движение в тъмните часове на денонощието или при намалена видимост следва да се ползват светлоотразителни елементи върху видимата част на облеклото. Въведено е също задължение индивидуалното електрическо превозно средство да се управлява с включени светлини. Използването на каска е задължително за лица под 18 г.

Минималната възраст на водача на индивидуално електрическо превозно средство е 16 години – по велоалеи и пътища/улици с максимална скорост до 50 км/ч. За управление на електрическа тротинетка само по велосипедни алеи са необходими минимум навършени 14 години.

Коментари

И какво от това ( преди 1 година )
ДА БЯХА ГО ОСТАВЕЛИ ДА СЕ ДОВЪРШИ
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна